PDA

View Full Version : Limita numarului de jucatori in Mafia pe Internet

radwulf
Thu 17th Feb 2005, 22:28
..un topic pe care n-am vrut sa-l deschid pana nu s-a terminat Mafia 47.

Cei care ati jucat Mafia live, stiti ca limita maxima la care se mai poate juca un joc decent, chiar si cu un grup disciplinat este in jur de 12 jucatori. Peste 12 apar probleme de atentie, comunicare, memorie s.a.m.d.

Am ajuns la concluzia ca in Mafia pe forum, exista o limita similara, care nu depaseste 20, ba' poate nici 15 pentru un joc optim. Mafia 47 ii doar un exemplu dintr-un lung sir: cu un set-up balansat si antrenant, moderator si jucatori experimentati.. si activi la inceput etc avea toate ingredientele necesare unui joc tare. In afara de unul: un numar mai redus de jucatori. Nu stiu ceilalti, dar mie spre final mi-era extrem de obositor sa mai retin sau sa trec in revista mormanul de informatii si impresii din vreo 700-800 de mesaje, intr-un joc cu peste 20 de jucatori.

Shade
Thu 17th Feb 2005, 23:11
O alta problema pe care o intampin eu acuma in disputarea jocului Mafia 50, e lipsa de activitate. E destul de frustrant ca tu sa te zbati, iar ceilalti sa nu aibe bunul simt, daca tot s-au inscris intr-un joc sa-l duca pana la capat. Daca stiu ca s-ar putea sa nu fie activi pe toata perioada jocului, mai bine sa nu s-ar inscrie deloc. Mi-i se pare ok sa lipsesti o scurta perioada de timp daca-i anunti pe ceilalti jucatori. Dar nu sa taci si sa nu intri nici macar sa citesti ce se discuta. Cred ca daca s-ar aplica anumite sanctiuni, jucatorii ar fi mai atenti atunci cand isi iau responsabilitatea unui joc.

OveRStrategY
Fri 18th Feb 2005, 10:29
shade .. frustrant .. invatza pshilogie .. invatza rabdare ..
vezi ca`i diferentza mare intre a fi activ sau a tacea intentzionat ..
daca ii vb`a de prima ii nasol .. asta e .. aci numa de radwulf depinde daca vrea sa ia la cunoshtintza .. sunt reguli .. se pot crea reguli .. dar daca ii cealalta latura .. asta e :D

UnIKuL
Fri 18th Feb 2005, 11:17
parerea mea radwulf e ca fiecare mod isi poate limita nr de jucatori... si numai asha se poate rezolva toata treaba... iar faza cu memoratul discutiilor... posturile raman mereu pe site nu...? :D si poti sa recitesti de cate ori e nevoie :P

radwulf
Fri 18th Feb 2005, 12:09
O alta problema pe care o intampin eu acuma in disputarea jocului Mafia 50, e lipsa de activitate. E destul de frustrant ca tu sa te zbati, iar ceilalti sa nu aibe bunul simt, daca tot s-au inscris intr-un joc sa-l duca pana la capat.
Shade, vezi ca incalci regulile daca vorbesti despre un joc care se joaca.

Overstrategy, una din functiile f importante ale moderatorilor ii sa nu permita folosirea inactivitatii ca tactica de joc--prin reguli care silesc la postare minima, dupa care are loc inlocuirea sau moartea din oficiu.

Unikul, n-ai prins ideea. La finalul unui joc de 15 oameni cu 200-300 de posturi nu-i greu sa gasesti/recitesti ce ai nevoie. La 700-800 de posturi insa, lucrurile se complica fiindca timpul si rabdarea au limitele lor.

Shade
Fri 18th Feb 2005, 15:33
Shade, vezi ca incalci regulile daca vorbesti despre un joc care se joaca.
Nu mi-am dat seama. Sorry sunt la inceput dar o sa ma straduiesc sa nu mai gresesc.